Waarom verwarmen met een Samsung warmtepomp?

Warmtepompen als hoofdverwarming genieten de laatste jaren een groeiende interesse vanwege de diverse voordelen voor mens en milieu. In eerste instantie zijn deze een veel efficiëntere manier om individuele huizen, woningen en/of kantoren te verwarmen dan de klassieke systemen die gebruik maken van directe verbranding op gas of op mazout.

In de zoektocht naar het gebruik van hernieuwbare energie blijft de warmtepomp als een van de enige alternatieven over. De ondersteuning vanuit overheid en distributienetbeheerders is hiervan het beste bewijs. Diverse subidies zijn te verkrijgen voor de installatie. Een Samsung warmtepomp is energiezuinig, efficiënt, maar zorgt bovendien ook voor een CO2 uitstoot die vele malen lager (minstens 60% minder CO2-uitstoot dan bij klassieke verwarmingsinstallaties op gas of mazout).

Samsung warmtepompen leveren een hoog rendement in verwarming zowel voor woning of kantoor.

 

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt gratis warmte die in de natuur aanwezig is. Zo kan je de werking eigenlijk vergelijken met die van een koelkast, maar dan in omgekeerde zin.

Hoe werken warmtepompen?

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of aarde. Deze omgevingswarmte wordt via koeltechnologie opgewaardeerd.

Rendement van een warmtepomp

Door toepassing van diverse technologieën, heeft een Samsung warmtepomp een laag verbruik. Zo kan men 3 à 6 kW warmte opwekken met 1 kW elektriciteit.

Warmtepomp = Duurzaam verwarmen

Met luchtverwarming, vloerverwarming of verwarming via radiatoren en convectoren op basis van een warmtepomp kiest u voor duurzaamheid over heel de lijn. Ook uw zwembad komt in aanmerking voor deze technologie.

Koelen met warmtepomp

U kan zowel koelen als verwarmen wanneer u gebruik maakt van een lucht/lucht warmtepomp. Men draait gewoon de warmtewisselingscyclus om, wenst men te koelen

Combinatie met ventilatie

De combinatie van een ventilatiesysteem met warmteterugwinning met een lucht/lucht warmtepomp is een rendabele totaaloplossing voor de klimatisatie van uw woning of bedrijf.

Subsidies

Er bestaan heel wat subsidies en steunmaatregelen voor energiebesparende investeringen bij uw nieuwbouw of verbouwing. Zo recupereert u een deel van uw investering.

Productgamma ECO HEATING SYSTEM

Bent u gewonnen voor een warmtepomp om uw woning duurzaam te verwarmen, koelen én ventileren? Samsung biedt u een brede keuze aan klimaatsystemen.

Kies hier uw klimaatsysteem op basis van Samsung warmtepompen >>